Thursday, November 11, 2010

point to knowing before open the shop

Check details in advance of opening at
 
1. Commercial Lease Protection Act
    Wooseonbyeonjegwon, defensibility, 5 years, 12 percent rent increase protection whether jehandeung
 
2. Franchise business dealings Fairness Act
     Franchise Franchise Business Franchise Headquarters to submit information to the public is obliged to stand
 
3. Private business registration - 20 days starting in business
 
4. Permit, registration, Sector Report
     Petition to the government or other agencies, organizations gyoyukpil
 
5. Area schools clean prohibited Industry
     Within 40 m radius of the school gate, karaoke bars, entertainment bars, karaoke, pc room, manhwabang ban such facilities
     (Koreans prohibit employment of the gambling industry - legal confirmation required)
 
     Within 200m radius of the school gate school district or community through sports and the deliberate application heogadeuk
 
6. Outdoor Advertising Act (signs)
      Contact the appropriate authorities jijachena
 
7. Septic Tank Capacity
    Septic tank capacity for change of use and store hundreds of contributions to the cause 10 million cases in the concatenate
 
8. The purpose of stores - check the purpose of building management chief Phil (especially eating eopdeung)
 
9. Fire Facility - an underground layer of 1,2 especially careful
 
10. Related to the down stores - Register of the foreclosures, mortgages, OK
 
11. Business License - the same place of business in the existing employer after the business license permit can not come in, I've returned
 
12. When the argument about being goods - sales less jyeoteuldae, check if there are supply disruptions terms
 
13. Lighting management principles convenience check - 5s (clean, tidy, clean, cleanliness, and cooperation)
                                                           2s (product freshness, a leading product)
 
14. Check parking spaces
 
15. Gaeeopjeon check
                         1. The space between the table and the table, the interval, firing and ventilation problems, shoe and checkout
                         2. Planting and toesikui circulation problems, organizations and kitchen stove kitchen fire in check
                         3. Card terminal check
 
16. Atmosphere of 10 million won, the price two Ranges
 
17. Employees are also family






가게 open 시 주의할 점  
개업시 미리 체크할 사항들

1. 상가 건물 임대차 보호법
    우선변제권,대항력,5년내 임대료 인상 12 % 제한등 보호장치 여부

2. 가맹사업 거래 공정화에 관한 법률
     프렌차이즈 가맹본부는 가맹사업자에게 정보 공개서를 제출할 의무가 있다

3. 개인 사업자 등록--사업 개시 20일 내

4. 허가, 등록, 신고 업종
     해당 관청에 신청서 제출 또는 각종 기관 ,단체에서 교육필

5. 학교 정화구역내 금지 업종
     학교 정문 반경 40 m 이내,단란주점,유흥주점,노래방,pc방,만화방등의 시설 금지
     (교포들 사행 업종 취업 금지--법률 확인 요망)

     학교 정문 반경 200m이내 교육청 또는사회 체육과 심의 신청통해 허가득

6. 옥외 광고 법(간판)
      지자체나 해당 관청에 문의

7. 정화조 용량
    정화조 용량과 점포 용도 변경시 오수 분담금이 수백에서 1천만원인 경우도 잇다

8. 점포의 용도--건축물 관리 대장의 용도 확인 필(특히 외식업등)

9. 소방시설--지하 1,2층은 특히 주의

10. 점포 게약 관련 --등기부 등본 의 압류,근저당 확인

11. 영업 허가증--같은 장소에서 기존 사업주가 폐업 후 영업 허가증 반납 안했을 시 허가증 안나온다

12. 물품 인수 인게시 --매출이 적어 졌을대,공급 중단 조항이 있는지 check

13. 편의점등 관리 원칙 check--5s(정리 ,정돈,청소,청결,협동심)
                                                           2s(상품 신선도,선도 상품)

14. 주차 공간 확인

15. 개업전 check
                         1. table 과 table 사이 공간,간격,불판과 환기 문제,신발장과 계산대
                         2.배식과 퇴식의 동선 문제,주방기구나 주방렌지의 화력 check
                         3. 카드 단말기 check

16 . 분위기는 10 만원대,가격은 2만원대

17. 종업원도 가족이다

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